Champions League igång igen

Tisdag den 18 september drog 2018/2019 säsongen av champions League igång. Åtta matcher spelades under första omgången tisdag 18/9. 

De bästa matcherna spelades mellan Liverpool-PSG och Inter-Tottenham eftersom det var jämt mellan lagen och mycket spänning. 

På Anfield stadium i Liverpool spelades matchen mellan Liverpool och PSG och förväntningarna på båda lagen var höga. Matchen blåstes igång 21:00 och PSG gick till attack direkt. I 27 minuten kom Neymar igenom men blev nerdragen av V. Van Dijk som fick gult kort. I 34 minuten fick vänsterbacken A. Robertson bollen på kanten och la ett inlägg och där fanns D. Sturridge och nickade in 1-0 till Liverpool. Bara 7 minuter senare fick Liverpool en straff när J. Bernat Fällde Wijnaldum som J. Milner satte iskallt. Men matchen var inte över än, bara 6 minuter efter straffmålet så reduserade T. Meunier till 2-1. Halvtidsresultatet var 2-1 till Liverpool. I andra halvlek hände inte mycket tills 83 minuten för då kvittrade Mbappe till 2-2. Det såg ut att bli 2-2 innan den inbytte spelaren Firmino fick bollen vid fötterna och sköt in 3-2 i 91 minuten. 3 minuter senare blåste matchen av och R. Firmino blev matchhjälte och Liverpool gick ifrån första matchen med 3 poäng.

 Uefa Champions League är en fotbollsturnering där klubblag från Europa tävlar mot varandra för att vinna. Den anordnas av UEFA varje år och spelades för första gången säsongen 1955/1956 fast då kallades den Europa Cupen. 

Säsongen 1992/1993 så ändrade man namnet på turneringen till Champions League. Det är Europas största fotbollsturnering för klubblag och Den enda svenska klubben som någonsin tagit sig till final var Malmö FF säsongen 1978/1979. Den klubb som vunnit flest gånger är Real Madrid med sina hela 13 vinster. 

Dennis 7c 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *