Nytt på Skolgården!!! 

Frågor till Susanna Fransén (rektor, 48 år) Anita Unger Terzakis (biträdande rektor som har jobbat länge i Solna kommun) och Claes Blomquist (vaktmästare som också har jobbat länge i Solna kommun). 

  1. Pingisbordet är ofta väldigt upptaget och det kan uppstå bråk på grund av att det är det enda som finns på skolgården, tänker ni\du göra nåt mer eller ändra regler eller nåt sånt?
  2. Om ni ska bygga nåt i såna fall vadå?
  3. Om inte, vad tänker ni ändra på så att det blir bättre?

Biträdande, Svar :  Hon vill att nästa gång det är elevråd så vill hon att man ska prata med dem och att man får förslag från eleverna så att de saker ni vill att vi ska bygga kommer från just eleverna och inte de vuxna. De tänker också på att ha regler och att våran socialpedagog kan ha koll därute. Hon vill också att det ska kunna vara nånting inomhus så man kan leka inomhus nu när det börjar att bli kallt som tex Schack. 

Vaktmästare, Svar : – Att bygga nånting eller göra någon regel är inget som är planerat men det är nånting som jag skulle vilja hända och det är riktigt tråkigt att skolgården är så liten och att det inte finns någonting annat än pingisbordet. Nu när det börjar bli kallt så har vi ju schack, kortlekar där vid Joceline Romero så det går ju att göra någonting. 

Rektor, Svar : Hon vill också kunna ta upp regler med elevrådet så att det kommer ur deras perspektiv om vad vi ska göra, vi ska prata med eleverna om att kanske bygga något nytt, Joceline Romero finns här för att börja prata med oss när vi leker och ska kunna förstå oss, hon ska också ta hand om elevcafeteria och hjälpa till där som Mats Zale gjorde förut. 

Text och Foto av: Adam Ångström 7C (På Skolgården) 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *