Ny skola i Huvudsta

Nu är det Huvudstas tur att liksom Hagalund, Järvastaden och Råsunda få en ny modern skola. Skolan, som ska byggas strax norr om Tallbackaskolan, ska ha plats för mellan 700–900 elever, från förskoleklass till årskurs 9. Planen är att skolan står klar till höstterminen 2021.

– Nu är det Huvudstas tur att få en ny modern skola, som möter kraven från framtidens undervisning. Det är fjärde skolan som staden öppnar eller beslutar bara på några år, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Huvudsta växer och många flyttar in i stadsdelen, inte minst barnfamiljer trivs här. Prognoser visar att det behövas ytterligare 50 kommunala grundskoleplatser per år de närmsta tre till fem åren. Tallbackaskolan har en kapacitet på omkring 550 platser, vilket inte räcker.

Den nya skolan föreslås ta emot 700–900 elever och lokalerna ska vara moderna och anpassade till framtidens pedagogik. Alla elever på Tallbackaskolan kommer att flytta in i den nya skolan och ambitionen är att skolan ska stå klar till höstterminen 2021. Den nya skolan kommer att ha en ny fullstor idrottshall, tillagningskök och lokaler för fritidsverksamhet.

– Kunskapsresultat, trygghet och god hälsa ska prägla den nya skolan. Det kommer att märkas vid utformning av undervisningslokaler, idrottshall och matsal. Genom att ha daglig fysisk pulshöjande aktivitet förbättras elevernas koncentration och förutsättningarna för att höja kunskapsresultaten ökar, säger Alessandra Wallman, tf förvaltningschef på barn och utbildningsförvaltningen.

Den nya skolan får en central placering i Huvudsta med närhet till goda kommunikationer. Skolan föreslås ligga på en tomt benämnd Koltrasten 1, cirka 500 meter nordväst om Tallbackaskolan.

Beslutet innebär att Huvudsta kommer att ha två kommunala grundskolor. Den nya skolan med plats för 700–900 elever och Granbackaskolan som även fortsättningsvis har plats för cirka 350 elever. Dessa båda skolor täcker tillsammans behovet av skolplatser i området.

(text från Solna.se)

(Bilden är från Solna kommuns hemsida där de beskriver kulturskolans historia)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *